Fogyókúra baromfihússal
Tanácsok fogyókúrázóknak
- Próbálja meg kiiktatni étrendjéből a cukrot. Vagyis korlátozza minimálisra a sütemények és édességek fogyasztását - de még a kávét is cukor nélkül érdemes inni.
- Mellőzze az üdítőket és gyümölcsleveket! Sajnos még a frissen facsart narancslé, vagy szűrt almalé is tartalmaz nagy mennyiségű cukrot.
- A cukorfogyasztás mérséklésével párhuzamosan növelje inkább a fehérjefogyasztását, olyan fehérjeforrásokkal, mint a tojás, a baromfihús, hal, kagyló, sovány marha, vagy a hüvelyesek, zöldségfélék. Ebédre 90-120 gramm vacsorára 30-90 gramm fogyasztása javasolható. A délutáni energiaszükséglet kielégítésére alacsony szénhidráttartalmú, magas fehérjetartalmú ebéd javasolható, jó sok párolt zöldséggel. A grillezett csirkehús brokkolival, vagy a csirkemell főtt zöldbabbal kitűnő választás.
- A húslevest vagy a hús szaftját tegye 10-15 percre a mélyhűtőbe, így le lehet szedni róla a zsírt. Persze egy nagy fazékkal ez nehezen oldható meg, viszont papírszalvétával vagy konyhai papírtörlővel felitathatja a színéről a zsírt.
- A sülő húsra (ami lehetőleg bőr nélküli baromfihús legyen) sok-sok zöldséget, sárgarépát, zellert, karalábét, krumplit szórjunk. Tegyünk alá 2 dl vizet, sózzuk, fűszerezzük és pároljuk meg.