Almás pulyka
Hozzávalók: 1 kg pulykamellfilé, 50 dkg szeletelt bacon, 4 nagy alma, 25 dkg füstölt sajt, 1 dl tejföl, só, zsiradék
A tepsit kikenjük a zsiradékkal, beletesszük a csíkokra vágott pulykamellet, megsózzuk, tetejére rakjuk a meghámozott alma szeleteket úgy, hogy teljesen befedjék a húst, ennek a tetejére a bacont, szintén úgy, hogy teljesen lefedje az almát, alufóliával lefedjük, és 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a pulykamell megpuhul. Vizet nem kell alá önteni, mert a hús és az alma is levet ereszt. Ha a pulykamell megpuhult, levesszük a fóliát, rátesszük a sajtot és a tejfölt, majd visszatesszük a sütőbe. Ha már megpirosodott a teteje, az ízek összeértek, akkor kivesszük, és tálalás előtt kockákra vágjuk. Köretnek krumplipüré illik hozzá. Nagyon kiadós!