Aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs
Hozzávalók: 1 kg pulykamellfilé, 20 dkg szeletelt gépsonka, 1 csomag lapka sajt, 15 dkg aszalt szilva, só, bors, a panírozáshoz: 3 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, panír fűszersó
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Közben az aszalt szilvát meleg vízbe beáztatjuk. A kivert húsra nagyságától függően 1-2 szelet gépsonkát helyezünk, majd ráfektetünk 1 szelet sajtot. A megázott szilvát kimagozzuk és 2-3 szemet a sajtra helyezünk. Az egészet óvatosan összetekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük. A panírhoz előkészítjük a lisztet, felverjük a 3 tojást, hozzáadjuk a fűszersót. A tekercset óvatosan bepanírozzuk, úgy, hogy a végein ne tudjon kifolyni a sajt. Bő olajban aranybarnára sütjük kis lángon. Ferdén szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat.