Cseréptálas libapástétom
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg libahús, 40 dkg sertésdagadó, 10 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csipetnyi francia fűszerkeverék (őrölt bors, szerecsendió, szegfűszeg, fahéj), 0,5 dl konyak, 1 dl száraz fehérbor, 1 dkg só, 1 tojás, só, bors
A libahúst, sertésdagadót, és a csirkemájat apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és felaprított vöröshagymát, a tojást, a konyakot a fehérbort és a fűszereket. Ezeket jól összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és 24 órára a hűtőbe tesszük, hogy a húsmassza jól összeérjen. Egy nap elteltével a masszát kivesszük a hűtőből, cseréptálba tesszük és vízfürdőben 120 °C-on három órán át sütjük. Ezután még 48 órán át pihentetjük, és csak azután tálaljuk szeletekre vágva.