Csirkesaláta 2
Hozzávalók: Fél sült csirke, 1 zacskó gyorsrizs, fél doboz ananászbefőtt, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma, 1-1 teáskanál mustár, só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, késhegynyi őrölt szegfűszeg.
A gyorsrizst az előírásnak megfelelően elkészítem, majd leszűröm és hűlni hagyom. Közben a sült csirkét kicsontozom és metéltre vágom. Az ananászbefőttet apró kockákra vágom. A zöldhagymát zöldjével együtt vékonyra karikázom. A majonézt elkeverem a tejföllel, kevés sóval, borssal, szegfűszeggel, ízesítem a mustárral és hozzáadok 1/2 dl ananászlevet, majd hozzákeverem a már teljesen kihűlt rizst, az ananászt, a csirkehúst és a zöldhagymát. Jól átforgatom és lefedve néhány órán keresztül a hűtőszekrényben érlelem.