Pulyka omlett
Hozzávalók: 75 dkg pulykamellfilé (lehet nyesedék is), 6 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 6 tojás, 15 dkg reszelt trappista sajt, só, őrölt bors
Egy lezárható műanyag edénybe beleöntöm a friss hideg tejet, összezúzom a fokhagymát, azt is beleteszem. A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a tejbe teszem és kb 2-3 óráig hűtőszekrénybe teszem. Kiolajozunk egy közepes méretű teflon bevonatú tepsit, szorosan egymás mellé tesszük a pulykahúsokat. A tejből kiszedjük a fokhagyma darabokat, beleütjük a tojásokat és a lisztet, alaposan felverjük, őrölt borssal és sóval ízesítjük és a húsra öntjük. Tetejére ráreszeljük a sajtot és sütőben addig sütjük, amíg rózsaszínűre nem sül a sajt. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.