Híreink
Továbbra is kérdéses, mi lesz az élelmiszerpiaccal a Brexit miatt - 2019.09.26.
Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense azt valószínűsíti, hogy rövidesen politikai átrendeződés következik be a brit kormányon belül. Kérdés, mi lesz a Brexit kapcsán az élelmiszerpiaccal.
Rabobank-prognózis: pozitív kilátások a baromfiszektorban - 2019.09.25.
Pozitívak a globális baromfitermelési kilátások – állapította meg előadásában Justin Sherrard, a Rabobank képviselője a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC) közelmúltbeli brazíliai ülésén.
Nagy István: a klímaváltozás miatt is kellenek a KAP-támogatások - 2019.09.25.
A gazdák hozzá tudnak járulni az éghajlati változások hatásainak mérsékléséhez, ehhez viszont nélkülözhetetlen az európai uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásainak legalább a jelenlegi szinten tartása a 2020 utáni időszakban is - erről beszélt Nagy István agrárminiszter Helsinkiben, az uniós mezőgazdasági miniszterek találkozóján.
NAIK-pályázat fiatal agrárkutatók számára - 2019.09.25.
Nemzeti Agrártehetség Program néven pályázatot hirdet az agrárterületen tevékenykedő doktoranduszok és fiatal kutatók számára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK). A kiírásra november 15-éig lehet pályázni, fejenként 1,5 millió forint nyerhető el.
Konferencia a baromfiágazat fejlesztési lehetőségeiről és kihívásairól - 2019.09.24.
„A baromfitenyésztési ágazat aktuális kérdései és kihívásai” című rendezvényt szervez október 28-án Budapesten a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft. és az EIT FOOD.
Nébih-program az élelmiszerpazarlás csökkentésére - 2019.09.24.
Az élelmiszer-hulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a NÉBIH Maradék nélkül programjának négy munkacsoportja. A kiadványok ingyenesen elérhetők.
Felmérik a magyar táplálkozási szokásokat - 2019.09.24.
Újra felmérik a magyarok táplálkozási szokásait az európai lakossági egészségfelmérés részeként – jelentette be Zentai Andrea, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán.
A fenntartható broilercsirke-termelés alapkövetelményei - 2019.09.23.
A fenntartható baromfitermelés és a fogyasztói magatartások összefüggéseiről tartott előadást Julie Harper, a McDonald’s képviselője a Nemzetközi Baromfi Tanács nemrégiben megtartott brazíliai ülésén.
Több mint húszmilliárdos élelmiszeripari kifizetés a Vidékfejlesztési Programban - 2019.09.23.
Magyarország már 2018 végén túlteljesítette a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusra tervezett 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztést – jelentette ki Nagy István agrárminiszter egy gödöllői rendezvényen.
Hatszáz négyzetméteres kamarai stand az OMÉK-on - 2019.09.23.
Csaknem 600 négyzetméteres standdal vesz részt a szeptember 26-án kezdődő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az A pavilon 207/B kiállítóhelyén.