Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Felmérik az élelmiszeripar digitalizációs helyzetét - 2019.05.09.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola együttműködésében felmérés készül a hazai élelmiszeripari vállalkozások digitalizációs helyzetének megismerésére. A kérdőív kitöltési határidejét meghosszabbították.

Megújul a szaktanácsadói névjegyzék - 2019.05.09.

Az agrár-tanácsadási szolgáltatást igénylő mezőgazdasági termelők eligazodását segíti a megújuló szaktanácsadói névjegyzék. Az előírt bejelentési kötelezettség a NAK honlapjára feltöltött regisztrációs űrlap kitöltésével és az agrárminisztériumi rendeletben meghatározott dokumentumok megküldésével teljesíthető 2019 júniusától.

Kihívások az európai baromfiszektor előtt - AVEC-előadás a Baromfi Világnapon - 2019.05.08.

Az európai baromfiszektor előtt álló legnagyobb kihívásokról tartott előadást Birthe Steenberg, az Európai Baromfi-feldolgozók és –kereskedők Szövetségének (AVEC) szakértője a közelmúltban megrendezett Baromfi Világnapon.

220 millió forint a hungarikumok népszerűsítésére - 2019.05.08.

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésére 220 millió forintos keretösszeggel indult pályázat - mondta V. Németh Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán.

Átlag alatti mértékben nőtt az élelmiszeripari termelés - 2019.05.08.

Márciusban 8,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatással kiigazított adat szerint - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az ipari termelés márciusi növekedése 21 havi rekordnak számít, legutóbb 2017 májusában regisztrált ennél nagyobb emelkedést a KSH. Az élelmiszeripar teljesítménye átlag alatti mértékben növekedett.

Sütő Zoltán kapta az idén a Magyar Baromfiágazatért kitüntetést - 2019.05.07.

Sütő Zoltán egyetemi tanár kapta az idén a Magyar Baromfiágazatért díjat. Az elismerést a Baromfi Világnap közelmúltban megrendezett szakmai konferenciáján Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke adta át.

Japán-EU megállapodás: nyilvános tájékoztatók a kereskedelemről - 2019.05.07.

2019. február 1-jén életbe lépett az Európai Unió és Japán közötti partnerségi megállapodás. Az egyes ágazatok kereskedelméről szóló tájékoztatók már nyilvánosak.

A GMO-mentesség nagy lehetőség Magyarország számára - 2019.05.07.

A magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozása érdekében a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentesség óriási lehetőséget jelent - mondta Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztériumban (AM) tartott GMO-tematikus napon.

Drágulhat a baromfihús is a Kínában pusztító sertéspestis miatt - 2019.05.06.

Drágulhatnak a baromfihúsok is annak következtében, hogy Kínában jelentős sertésállományt kell kiirtani az afrikai sertéspestis (ASP) miatt. Ez a baromfihúsok iránt is növelheti a keresletet, amely Magyarországon is áremelésekben mutatkozhat meg.

Ki kell iktatni a "harmadik felet" a kínai üzleteknél - 2019.05.06.

Magyarország célja, hogy harmadik fél közbeiktatása nélkül, önállóan üzleteljen Kínával - mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán. Cél a mezőgazdasági értékesítések felfuttatása is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat